Sipulinviljelijät ympäri Suomen ovat kertoneet pienentyneestä kysynnästä, kun ravintolarajoitukset ovat rajoittaneet ravintoloiden aukioloaikoja. Tällä on ollut suora vaikutus myynteihin. Ravintolat ja työpaikkaruokalat ovat merkittäviä asiakkaita sipulintuottajille. Yhdessä kaupan ja elintarviketeollisuuden kanssa vuosittainen sipulisato saadaan myytyä, mutta nyt kun yksi kolmesta myyntikanavasta sakkaa, on aika käynnistää Sipulitalkoot tilanteen helpottamiseksi.
Tarkoituksena jakaa parhaat reseptit
Sipulitalkoissa on tarkoituksena nostaa esille sipulin monikäyttöisyys. Hyviä reseptejä on paljon, joten innostammekin kaikkia jakamaan parhaat sipulireseptit #Sipulitalkoot -tunnisteella. Tiedätkö parhaan sipulikeiton reseptin, vai onko sinulla verraton kikka, kuinka valmistaa maistuvat sipulirenkaat? Jaa parhaat sipulireseptit somessa.
Sipulinviljely lukuina
Sipulia viljeleviä maatiloja Suomessa on yhteensä 280 kappaletta. Viljelyssä on yhteensä n. 1200 hehtaaria. Vuosittainen sipulisato on lähes 30 miljoonaa kiloa. Suurimpia tuottajamaakuntia ovat Varsinais-Suomi, Pohjois-Savo ja Ahvenanmaa.
Valkosipulia viljeleviä tiloja on 96 kappaletta ja viljelyksessä valkosipulia on reilulla 60 hehtaarilla. Vuosittainen valkosipulisato on reilut 100 000 kiloa. Suurimpia tuottajamaakuntia ovat Varsinais-Suomi ja Etelä-Pohjanmaa.
Lähde: Luonnonvarakeskuksen puutarhatilastot
Lue lisää: Syvää makua punasipulista